Lista över Vikings-karaktärer del 1

Lista över Vikings

Vikings är en enormt populär historisktvserie skapad av Michael Hirst. Den gjordes för TV-kanalen History och hade premiär i mars 2013 i Kanada. Vikings är inspirerade av sagorna om vikingen Ragnar Lothbrok, en av de mest legendariska nordmännen som begav sig på räder till såväl England som Frankrike. Den spännande historiska berättelsen är baserad på verkliga händelser där flera av huvudpersonerna representerar verkliga personer från historien.

Ragnar Lodbrok och Ladgerda

Ragnar Lodbrok (Travis Fimmel) var ursprungligen en bonde. Tror att han kommit ned från guden Oden. Han blir Earl av Kattegat efter att han utmanat och dödat den hänsynslösa Earl Haraldson. Han är också en orädd krigare, beger sig ut på räder i England och Frankrike och blir så småningom, kung i Danmark. Trots sitt rykte om hänsynslöshet och brutalitet är han en nyfiken man beredd att lära sig om andra kulturer. Baserad på den legendariska Ragnar Lodbrok.

Ladgerda (Katheryn Winnick och Mabel Hurley) är Ragnars första fru och en sköldmö. Efter hennes separation från Ragnar blir Ladgerda ledare av Hedeby genom sin relation med Earl Ingstad. Efter Ragnars och Aslaugas död blir hon Drottning av Kattegat. Baserat på den legendariska Ladgerda.

Rollo, Siggy och Floki

Rollo (Clive Standen) är Ragnars bror. En hänsynslös och skicklig krigare, men ett liv i sin brors skugga gör att Rollos känslor mot Ragnar förändras från kärlek och beundran till hat och svartsjuka. Så småningom ansluter han sig till fransmännen och görs till hertig av Normandie. Baserat på den historiska Rollo. Siggy (Jessalyn Gilsig) är Earl Haraldsons fru och väcker senare Rollos kärleksintresse. Hon har ett strategiskt sinne och en drivkraft att återfå sin makt och inflytande. Hon drunknar medan hon försöker rädda Ragnars barn från ett liknande öde. Floki (Gustaf Skarsgård) är en begåvad men excentrisk skeppsbyggare och vän till Ragnar. Hans skepp är vad som skapar en revolution i flottan och gör det möjligt till räder på andra sidan vattnet. Han anser sig nedstigen från Loke. Löst baserat på den historiska Hrafna-Flóki Vilgerðarson.

Björn Järnsida, Kung Egbert och Athelstan

Björn Järnsida (Nathan O’Toole säsong 1-2, 4 och Alexander Ludwig från säsong 2) är Ragnar och Ladgerdas son, gavs erkännande från sin far efter sitt första slag med saxerna. Baserat på den historiska och legendariska Björn Järnsida. Allt eftrsom serien går tar Björn Järnsida mer och mer plats. Kung Egbert av Wessex (Linus Roache) är härskare av det mäktigaste riket i England. Han drömmer om att bli kung över alla brittiska riken och blir oväntat nog vän med Ragnar. Baserad på den historiska Egbert av Wessex. Athelstan (George Blagden) är en anglosaxisk munk som ursprungligen tjänstgör vid klostret Lindisfarne i norra England. Fångad av Ragnar vid hans första räd blir Athelstan ständigt splittrad mellan de kristna sederna i England och de hedniska traditionerna i Skandinavien. Han väljer slutligen Kristus och mördas av Floki.

Kung Horik och Harbard

Kung Horik av Danmark (Donal Logue) – en mäktig kung i Danmark som slutligen störtas av Ragnar. Baserat på den historiska Horik I. Harbard (Kevin Durand) en karismatisk vandrare och berättare som besöker Kattegat.

Relaterade inlägg