Vikings-karaktärerna del 2

Vikings-karaktärerna

Aethelwulf, Ivar Benlöse och Vitsärk

Aethelwulf (Moe Dunford) son till Kung Egbert och en fanatisk kristen. Han är gift med prinsessan Judith och de har en son, prins Aethelred. Han dör av kvävning efter att ha blivit stuck av en bi. Baserat på den historiska Aethelwulf. Ivar Benlöse (James Quinn Markey och Alex Høgh) Ragnar och Aslaugs fjärde och mest våldsamma son. En fosterskada har gjort benen värdelösa och lämnat honom impotent. Ivar är mer instabil än sina bröder, han är dessutom både sadistisk och narcisstisk. Han känner sig illa behandlad av alla utom sin mamma Aslaug. När Ladgerda dödar Aslaug svär Ivar att han ska hämnas och med hjälp av Harald och Rollo göra sig till kung i Kattegat.

Han är gift med sin tidigare slav Freydis, som manipulerar honom och får honom att tro att han är en gud. Baserad på den historiska Ivar Benlöse. Vitsärk (Cathal O’Hallin, Stephen Rockett och Marco Ilsø från säsong 4) är Ragnar och Aslaugs andra son. Han väljer lojalitet med sin bror Ivar men kommer att ångra sig när Ivar blir mer och mer hänsynslös och farlig. Baserad på den historiska och legendariska Vitsärk.

Kung Harald Hårfager och Halvdan Svart

Kung Harald Hårfager (Peter Franzén) är en ambitiös viking som försöker bli konung i hela Norge för att gifta sig med prinsessan Ellisif. Harald blir ursprungligen en allierad till Ragnar under sitt andra försök att inta Paris. Han lånar några av sina styrkor till strid mot kung Aella och prins Aethelwulf. Under tiden gör han ett försök att erövra Kattegat, men hans kraft är besegrad. När han upptäcker att Ellisif redan är gift, mördar han hennes man. Harald kidnappar Astrid och föreslår henne istället, när Astrid samtycker så gifter de sig. Ivar anländer till Haralds rike för att söka en allierad för att störta Ladgerda. Astrid förråder honom. Halvdan Svart (Jasper Pääkkönen) – Haralds våldsamma yngre bror. Han hatar kristna och är motiverad genom att döda så många av dem som möjligt. Så småningom blir han trött på att ständigt vara i sin brors skugga så han väljer sedan att bege sig ut på expedition över Medelhavet med Björn. Under resan bildar de en nära vänskap som leder till att Halvdan går med på Ladgerdas sida när Ivar och Harald förklarar krig mot henne. När han möter Harald i strid, dödas han. En sammansatt karaktär av den historiska Halvdan Ragnarsson och legendariska Halvdan Svart, far till Harald Hårfager.

Ubbe

Ubbe (Cormac Melia, Luke Shanahan och Jordan Smith från säsong 4) är Ragnar och Aslaugs första son. Han är den mest ansvariga av Aslaugs söner. Han deltar inte inledningsvis i vikingaräder utan föredrar att stanna hemma och skydda Kattegat. När hans mamma dödas vill han först hämnas men när hans tidigare varma förhållande till Ivar blir fientligt väljer han att strida med Ladgerda. När Ladgerda drivs till England i exil blir Ubbe rådgivare till Alfred och konverterar till kristendom. Baserad på den historiska Ubbe.

Relaterade inlägg