Vikings-karaktärerna del 3

Vikings-karaktärerna

Biskop Heahmund och Astrid

Biskop Heahmund (Jonathan Rhys Meyer) är en mycket religiös krigarepräst. Heahmund leder en armé i motstånd mot nordmännen i York och blir en allierad mot Aethelwulf. Han fångas till slut av Ivar som beundrar hans skicklighet som krigare. Heahmund kämpar för Ivar mot Ladgerda men fångas i den första striden. Efter att ha blivit slagen av Ladgerda förför han henne och byter till hennes sida. På hans förslag söker Ladgerda och hennes anhängare tillflykt i England.

Genom Heahmunds inflytande ges nordmännen hemvist mot att de hjälper att slåss mot andra anfallande vikingar. När Harald Hårfager försöker inta Wessex, kämpar Heahmund i frontlinjen. I striden blir han skadad av pilar och dödad av Gunnhild. Inspirerad av den historiska Heahmund. Astrid (Josefin Asplund) är sköldmö och älskarinna till Ladgerda, hon har även en hemlig affär med Björn Järnsida. Hon kidnappas senare av kung Harald som hon gifter sig med. När hon försöker varna Ladgerda för ett kommande attack blir hon våldtagen av valaren som hon försöker muta. Strax efter finner hon sig gravid och övertalar Ladgerda att döda henne under striden. Efter hennes död bär Harald hennes örhänge runt som minnesmärke och svär att hämnas hennes död.

Margrethe, Sigurd Ormöga, Gyda och Aslaug

Margrethe (Ida Marie Nielsen) är en av drottning Aslaugs slavar i Kattegat och älskarinna till såväl Ubbe som Vitsärk och Sigurd. Hon är störd av Ivar och fruktar honom. Hon blir senare befriad och gifter sig med Ubbe. Vitsärk förblir hennes älskare med Ubbes samtycke. Sigurd Ormöga (Elijah O’Sullivan och David Lindström) är Ragnar och Aslaugs tredje son. Dödad av sin bror Ivar efter år av mobbning. Baserat på den historiska och legendariska Sigurd Ormöga. Gyda (Ruby O’Leary) är dotter till Ragnar och Ladgerda som dör i pest. Löst baserad på en av Ragnars döttrar. Aslaug (Alyssa Sutherland) är Ragnars andra fru som hävdar att hon är dotter till sköldmön och valkyrian Brynhildr och drakdödaren Sigurd. Hon dödas i slutändan och utmanad av en hämndlyssten Ladgerda. Baserad på den legendariska Aslaug.

Kung Aelle, Helga, Torvi, Aethelred, Alfred och Earl Haraldson

Kung Aelle av Northumbria (Ivan Kaye) är härskare av ett av Englands gamla kungariken och den första som attackeras av Ragnar. Fader till prinsessan Judith, Aethelwulfs fru, och farfar till Prins Aethelred och Alfred. Baserat på den historiska kungen Ælla i Northumbria (Nordengland). Han dödade Ragnar genom att slänga honom i en grop med ormar, blev dödad av Björn som straff för Ragnars död. Helga (Maude Hirst) är Flokis långvariga älskarinna och fru, mördad av sin egen adoptivdotter som kort därefter begick självmord. Torvi (Georgia Hirst) är sköldmö och först Jarl Borgs fru, sedan hustru till Björn och till sist Ubbes älskade. Aethelred (Darren Cahill) är Prins Aethelwulf och prinsessan Judiths son. Baserad på den historiska Æthelred av Wessex. Alfred (Conor O’Hanlon, Isaac O’Sullivan och Ferdia Walsh-Peelo) är son av Judith och Athelstan. Baserad på den historiska Alfred den store. Earl Haraldson (Gabriel Byrne) Ragnars föregångare som Earl av Kattegat och Siggys make. Han dödas av Ragnar under personlig kamp.

Relaterade inlägg